Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Leif Höök ny försäkringsdirektör

25 januari 2019

Nu har Leif Höök utsetts till ordinarie försäkringsdirektör för avdelningen Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd (NA). - Jag tycker det ska bli väldigt kul och utmanande, säger han.

Försäkringsdirektör Leif Höök

Sedan i somras har Leif Höök varit tillförordnad på posten som försäkringsdirektör för avdelningen för Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd (NA).

Intresset för tjänsten var stort.

"Kul och utmanande"

- Jobbet som försäkringsdirektör känns kul och utmanande. Förhoppningsvis kan min erfarenhet efter att arbetat här i 25 år i olika chefspositioner vara ett stöd både för myndighetens och avdelningens fortsatta utveckling, säger Leif Höök.

Leif Höök har en gedigen erfarenhet från Försäkringskassan, bland annat som chef i Stockholmskassan och de sista åren som chef inom IT.

Försäkringskassans Tf. generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson är nöjd över beslutet.

"Rätt person för jobbet"

Generaldirektör Maria Hemström-Hemmingsson
 - Jag är glad att det är bestämt och glad över att det blev Leif. I slutänden av rekryteringen var det tydligt att det inte var någon diskussion om att Leif med sin gedigna erfarenhet var rätt person för jobbet. Både jag och kollegorna i ledningsgruppen är glada över att få fortsätta jobba med honom, säger hon.

Rekryteringsarbetet inför tillsättningen av tjänsten var omfattande. Anders Liif, Försäkringskassans HR-direktör, berättar mer:

HR-direktör Anders Liif

 - Det är roligt att Försäkringskassan är en myndighet som attraherar så många kompetenta sökande. Det är bra att det nu är klart att Leif Höök tillsammans med chefer och medarbetare inom avdelningen för Nationell tandvård, internationell vård och arbetsmarknadsstöd (NA) fortsätter arbeta för en bra och välfungerande verksamhet, säger han.


Tillbaka till nyhetsarkivet