Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Fk.se – Sveriges bästa myndighetssajt

11 mars 2019

Försäkringskassan.se har utsetts till Sveriges bästa myndighetssajt i tävlingen ”Sveriges 100 bästa sajter”. Förra gången skedde det 2016.

Varje år arrangerar IT-sajten IDG.se – ”Sveriges 100 bästa sajter”.

I år vann Försäkringskassan första pris i kategorin ”Sveriges bästa myndighetssajt”, i hård konkurrens av bland annat Skatteverket, Försvarsmakten och Pensionsmyndigheten.

Juryns motivering:

Försäkringskassan arbetar hårt med att förenkla allas vår vardag. Antalet ärenden som går att lösa i mobilen ökar hela tiden, en ny matig och personlig vänta barn-guide har lanserats och här finns ett tydligt tillgänglighetsfokus.

Susanne Larsson

Viktigt att vara tillgänglig för alla

– Det är viktigt att forsakringskassan.se och e-tjänsterna är tillgängliga för alla, oavsett förmåga. Det har varit Försäkringskassans inriktning sedan länge men det var bra att juryn uppmärksammade det lite extra eftersom det nu också är ett lagkrav, säger Susanne Larsson,
chef för Digital kommunikation på Försäkringskassans kommunikationsavdelning.

Klimattänk och digitala brevlådor en framgångsfaktor

En viktig orsak till att Försäkringskassan lyckades knipa förstaplatsen menar IDG är klimattänket och arbetet med digitala brevlådor:

”I dessa tider när klimathotet börjar göra sig synligt på allvar uppskattar vi också den tydliga strävan Försäkringskassan uppvisar när det gäller att minska på behovet av nedhuggna träd – under 2018 anslöts 300 typer av brevutskick till digitala brevlådetjänster, vilket motsvarar 3 miljoner brev”.

Tillbaka till nyhetsarkivet