Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Försäkringskassans IT-direktör prisas för sitt jobb

Försäkringskassans it-direktör Stefan Olowsson vann titeln Årets CIO vid en gala på Berns på måndagskvällen. - Jag är jättestolt över utmärkelsen och jag delar den med alla medarbetare på IT-avdelningen, säger Stefan Olowsson.Juryns motivering löd:

”Årets CIO är en stabil och uppskattad ledare som långsiktigt och målmedvetet har utvecklat både sig själv, it-organisationen och verksamheten. Med kundernas och medarbetarnas upplevelse i fokus har både förenklingar och förbättringar åstadkommits, som skapat stort värde för många. Årets CIO har bidragit till att skapa en attraktiv it-arbetsgivare som står för stabil leverans och som samtidigt är framåtlutad och innovativ. Med visionen att vara Sveriges bästa it-avdelning – hur man än mäter – så kommer man långt.”

Efter en öppen nomineringsrunda utses fem finalister av en jury och på galakvällen utses slutligen vinnaren. Det är branschtidningen CIO Sweden som delar ut priset och det är 15:e året som man utser Årets CIO.

CIO är en förkortning för Chief Information Officer och avser en person på direktörsnivå som ansvarar för ett företags interna informationssystem.