Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Maria Hemström Hemmingsson i Ekots lördagsintervju

3 december 2018

I lördags, den 1 december, deltog Försäkringskassans tf. generaldirektör Maria Hemström Hemmingsson i Ekots lördagsintervju. Några av de ämnen som diskuterades var myndighetens styrning, vårt samarbete med Arbetsförmedlingen och sjuktalens utveckling.

I lördagsintervjun diskuterades inledningsvis samarbetet med Arbetsförmedlingen och insatser som vidtas för att människor inte ska uppleva att de faller mellan stolarna i samband med att de går från ett trygghetssystem till ett annat. Försäkringskassan fick under våren ett uppdrag att utveckla samarbetet.

- Vi har blivit bättre på att samarbeta. Vi har en bra dialog om vad vi behöver göra och varför, sa Maria Hemström Hemmingsson i intervjun.

Även sjuktalens utveckling och om Försäkringskassan kan eller bör styra mot 9,0-målet diskuterades under den halvtimmeslånga intervjun. Maria Hemström Hemmingsson kommenterade även den centrala frågeställningen om myndighetens styrning och ledning.

- Försäkringskassan har haft en ryckig styrning under flera decennier och vi har sett pendeln slå väldigt hårt mellan ett fokus på förtroende över till rättssäkerhet. Vad vi försöker göra nu, det är att få den här pendeln att stanna så att vi ska ha utrymme både för att göra rättssäkra bedömningar och att ge stöd till de människor som behöver det.

Lyssna på hela lördagsintervjun

Tillbaka till nyhetsarkivet