Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Träffa våra medarbetare

Intervjuer med några av Försäkringskassans medarbetare.

Hos oss har du cirka 14 000 kollegor utspridda över hela Sverige. De flesta av oss arbetar som handläggare eller utredare, men här finns också medarbetare som jobbar med ekonomi, HR, IT, juridik, kommunikation, ekonomi, säkerhet, verksamhetsutveckling och statistik.

Intervju med Leo som jobbar som verksamhetsutvecklare

Intervju med Marie som jobbar som handläggare

Möt Hampus – försäkringsutredare på Försäkringskassan

 "Vi delar på allt ansvar"

1 minut

"Jag värdesätter professionalitet. Att utföra arbetet korrekt är otroligt viktigt för mig. Jag känner att vi som jobbar på Försäkringskassan har fått ett stort förtroende av samhället genom att vi förvaltar och tar hand om socialförsäkringen - att vara en del av det triggar mig på ett mycket positivt sätt och gör mig stolt att gå till jobbet." 

Möt Emma – försäkringshandläggare på Försäkringskassan

"Jag kan alltid vara med och påverka"

1 minut

"På jobbet måste man hela tiden vara med i huvudet. Det gäller att veta vilka lagar och regler som ska användas och att kunna hålla ordning på olika system. Inte minst måste man ha förmågan att kunna möta och kommunicera med olika människor, och se saker ur deras perspektiv och situation."

Möt Maria – systemutvecklare på Försäkringskassan

"Vi gör nytta på riktigt"

1 minut

"Själva förutsättningen för att handläggarna ska kunna göra sina jobb och för att kunderna ska kunna logga in på ”Mina sidor” på webben är att alla systemen fungerar. Och det är där vi systemutvecklare kommer in. Om det uppstår en glitch i systemen kanske folk inte får pengar och kan inte köpa mat eller betala hyran. Och då är det upp till oss att fixa det.".