Tänk på att...
Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Är du beredd på en utvecklande karriär som IT-trainee?

Fascineras du av ny teknik och innovativa lösningar? Är du kreativ och gillar att tänka nytt? Vill du jobba med IT-lösningar i framkant i ett av Sveriges största trygghetssystem? Då är vårt IT-traineeprogram något för dig!

Om IT-traineeprogrammet

1 minut

Kort presentation om IT-traineeprogrammet.

Introduktion tillsammans

Vårt uppskattade IT-traineeprogram startar en eller två gånger per år, i februari och/eller september. Vi tar in cirka 15 traineer varje gång och håller ihop från start. Programmet pågår i sex månader och vi inleder tillsammans med en introduktionsmånad i Sundsvall. Syftet är att ge alla traineer en övergripande förståelse för vårt viktiga uppdrag och visa upp alla spännande möjligheter som finns på jobbet.

Det blir en rolig och innehållsrik månad präglad av gemenskap och samvaro. Vi träffar en mängd olika kollegor och du får insyn i olika delar av myndigheten. Du får förståelse för Försäkringskassan i stort, men fokus ligger på IT-avdelningens uppdrag.

Du får lära dig om våra system och plattformar, vårt arbetssätt, den kultur vi eftersträvar och om utveckling och drift av Försäkringskassans IT-tjänster. Kontaktnätet växer kontinuerligt samtidigt som du får teoretisk och praktisk kunskap om IT-tjänsteutveckling och en bred bas att stå på för ditt fortsatta arbete i vår organisation. Vi jobbar även med hälsa, träning och samarbetsfrågor för att vi ska utvecklas som grupp och må bra tillsammans.

Praktisk erfarenhet i team

Efter introduktionsmånaden tar du plats hos din tilltänkta enhet inom organisationen och fortsätter att utvecklas tillsammans med ditt blivande team. Du slussas in i dina framtida arbetsuppgifter, lär känna kollegorna och lär dig om områdets uppdrag. Självklart får du stöd och handledning av ditt team för att komma in i jobbet och snart är du en i gänget.

Två kollegor arbetar tillsammans vid en dator.

IT – en del av helheten

Under traineetiden kan även praktik på andra ställen i organisationen bli aktuellt, inom områden eller team som du kommer att jobba tillsammans med. Kundbehov, handläggning, utveckling, drift, relationen med externa parter – hos oss sitter alla delar ihop och ju mer vi förstår av helheten desto bättre resultat kan vi åstadkomma tillsammans. Praktik inom andra områden ger även möjlighet att upptäcka fler roller inom IT-avdelningen och att få prova sig fram samtidigt som det bygger vidare på kontaktnätet.

Utveckling och gemenskap

Under programmets gång träffas traineegruppen kontinuerligt för avstämning, kortare föreläsningar, kurser och studiebesök runt om i organisationen. Gemenskapen blir stark och ni lär och utvecklas tillsammans.

Samtal mellan tre personerEfter traineeprogrammet

När programmet avslutas så hoppas vi på ömsesidigt intresse för fortsatt anställning. Hos oss finns massor av möjligheter, du kan byta jobb på jobbet hela livet och ständigt fortsätta att utmanas, utvecklas och bidra. Vårt IT-traineeprogram är bara början, så var beredd på en spännande karriär!

Ort och boende

IT-traineeprogrammet är lokaliserat till Sundsvall men vi söker ofta även traineer till IT-avdelningens kontor i Kalix, Luleå, Söderhamn och Karlskrona. Alla traineer samlas i Sundsvall under programmets första månad och då bekostar vi boende i Sundsvall under veckorna och resor för dig som fått en traineetjänst på annan ort.

På gång under året

Vi deltar på ett antal mässor under året. Kom och träffa oss och ta reda på hur traineeprogrammet skulle kunna ge dig en utvecklande karriär hos en av Sveriges största IT-avdelningar.

Bli IT-trainee

Välkommen med din ansökan till IT-traineeprogrammet som startar våren 2022. Ansökningsperioden är 22 september till 23 oktober 2021. Länken till ansökan hittar du till höger under relaterade länkar.