Försäkringskassans logotyp
Logga in
Tänk på att...

Din webbläsare är av en äldre modell. Det innebär att du kanske inte kan använda alla funktioner på webbplatsen. Vi rekommenderar att du uppdaterar till en nyare version.

Utbetalningar till regionerna 27  januari  2020


I slutet av januari betalar Försäkringskassan ut sammanlagt 783 000 000 kronor till regionerna enligt villkoren i överenskommelsen ”En kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess”.

Överenskommelsen har slutits mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Regioner och ska stimulera hälso- och sjukvården till att aktivt bidra till och att utveckla sjukskrivningsprocessen.

Pengarna ska stimulera flera delar, exempelvis regionernas satsning på att öka sin kompetens inom försäkringsmedicin, att underlätta för regionerna att bibehålla och stödja rehabiliteringskoordinatorerna och att slutföra införandet av den elektroniska lösning som behövs för att kunna ha ett elektroniskt informationsutbyte med Försäkringskassan.

Regeringsöverenskommelsen för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess 2019 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.